Press

JUTARNJI LIST

“Finese koje dovode do ekstaze!”

Mnoge se europske metropole mogu podičiti pokojom izuzetnom slastičarnicom. U takve svaki ljubitelj slatkog hodočasti s posebnom strašću i strahopoštovanjem. Na takvim se mjestima mogu probati najzamamniji okusi i neslućene kombinacije slatkoga najvećih majstora ovog sasvim posebnog ogranka kuharstva. Zagreb ima sreću što ima jednu koja može stati uz bok svake takve slastičarske meke.

 

FASHION.HR

Koja je tajna uspjeha
najboljeg sladoleda u Zagrebu?

Kada smo krenuli raditi priče o kultnim imenima zagrebačke ugostiteljske, gastro i kulturne scene ne bismo li saznali koja je tajna njihova uspjeha, štreberski smo se pripremali kao da je riječ o sastanku u sjedištu NASA-e, a ne ljudima od krvi i mesa, kao što smo i sami.

 

24sata.hr

Tatini su recepti za krafne za nas zakon

Pozdrav s juga, black velvet, obama, very berry, sedmi kontinent, šesto čulo, sex and the city…, originalni su nazivi još maštovitijih kreacija tima poznate zagrebačke slastičarnice Orijent. Vlasnice Šeherezada Sućević i Ildeza Martelanc u posljednje su vrijeme prepustile mušterijama na Facebooku da odaberu originalno ime za novi kolač, a nagrada je, naravno, torta.  

 

plavakamenica.hr

Renesansa zagrebačkih slastičarnica nije donijela i bitno višu kvalitetu. I dalje možemo preporučiti samo tri

Orijent je, zapravo, jedan od sasvim rijetkih primjera zaista održive tradicije u hrvatskoj gastronomiji.

Orijent Maksimirska

Maksimirska cesta 34, 10000, Zagreb
T: +385 1 2315 323
E: orijent@konfekt.hr