Press | Slastičarnica Orijent

Press

JUTARNJI LIST

“Finese koje dovode do ekstaze!”

Mnoge se europske metropole mogu podičiti pokojom izuzetnom slastičarnicom. U takve svaki ljubitelj slatkog hodočasti s posebnom strašću i strahopoštovanjem. Na takvim se mjestima mogu probati najzamamniji okusi i neslućene kombinacije slatkoga najvećih majstora ovog sasvim posebnog ogranka kuharstva. Zagreb ima sreću što ima jednu koja može stati uz bok svake takve slastičarske meke.

 

=
FASHION.HR

Koja je tajna uspjeha
najboljeg sladoleda u Zagrebu?

Kada smo krenuli raditi priče o kultnim imenima zagrebačke ugostiteljske, gastro i kulturne scene ne bismo li saznali koja je tajna njihova uspjeha, štreberski smo se pripremali kao da je riječ o sastanku u sjedištu NASA-e, a ne ljudima od krvi i mesa, kao što smo i sami.

 

=
24sata.hr

Tatini su recepti za krafne za nas zakon

Pozdrav s juga, black velvet, obama, very berry, sedmi kontinent, šesto čulo, sex and the city…, originalni su nazivi još maštovitijih kreacija tima poznate zagrebačke slastičarnice Orijent. Vlasnice Šeherezada Sućević i Ildeza Martelanc u posljednje su vrijeme prepustile mušterijama na Facebooku da odaberu originalno ime za novi kolač, a nagrada je, naravno, torta.  

 

=
plavakamenica.hr

Renesansa zagrebačkih slastičarnica nije donijela i bitno višu kvalitetu. I dalje možemo preporučiti samo tri

Orijent je, zapravo, jedan od sasvim rijetkih primjera zaista održive tradicije u hrvatskoj gastronomiji.

=