Kolači | Slastičarnica Orijent

Kolači

Domaći i svježi sastojci, lisnato tijesto koje sami proizvodimo te verzije kolača koje nećete naći nigdje drugdje samo su neki od razloga zašto doći u Orijent na kolače. Saznajte zašto smo mnogima prva asocijacija kada pomisle kako žele zasladiti dan.

Isprobajte kolače
koje su odobrile generacije

Na kremšnite, šaumšnite i čajna peciva ljudi su dolazili u Orijent od samih početaka. Danas se posebno ističu i prepoznaju domaći i svježi sastojci, kolači bez umjetnih sladila i aditiva te verzije kolača koje ne postoje nigdje drugdje.

Jeste li znali da u Orijentu lisnato tijesto proizvodimo sami? Isprobajte slavne baklave od lisnatog tijesta i oraha, prelivene šećernim sirupom ili slatke savijače te bučnice.

Puno je zanimljivih priča o kolačima, kao i ona da je upravo u Orijentu započela pomama za macaronsima jer smo ih prvi proizvodili u Zagrebu. Iako bez umjetnih boja i sladila, izgledaju savršeno.

MUST TRY

Klasik iz orijenta

Jedan slatki klasik našeg podneblja!  Kremasta i bogata krema od žumanjaka, tučenih bjelanjka i slatkog vrhnja te zlatno pečeno lisnato tijesto za neodoljiv hrskav okus!

Daso šnita #retropult

Neka ostane slatki okus u tvome nepcu uz senzaciju okusa naših Daso šnita!
Očekuje te pun zalogaj ukusnog prhkog keksa, premazan marmeladom od marelice, punjen orasima i za kraj preliven rumom!

Šaumšnita – kraljica djetinjstva

Sjećate li se kad ste je prvi put jeli? Probajte i našu snježnu kraljicu – uvijek u nju dodamo neko fino i mirisno voće.

Bestsellers – TOP 5 kolača

Nekada obavezni kolač zagrebačkih slastičarnica, naša se kremšnita sastoji od pjenaste kuhane kreme od svježih jaja i mlijeka, između korica od ručno proizvedenog lisnatog tijesta. Tu su i šaumšnite, ali i cheesecake inspiriran onim iz New Yorka. Mijenja svoj outfit i voće ovisno o sezoni, pa Black forest s trešnjama i čokoladom zimi i Back to black s kupinama i makom ljeti jednostavno popravi dan. Čajno pecivo naručiti možete i na kilogram, a macaronse od bademovog brašna, punjene kremom od čokolade, kave, lavande, limuna, naranče i đumbira po komadu.