Kako je Zagreb zavolio Orijent?

Ako se o kojoj zagrebačkoj slastičarnici neprekidno pričalo već krajem 30-ih godina prošlog stoljeća, pričalo se o Orijentu. Od prvoga dana davne 1936., kada je Zulfi Tahiri otkupio slastičarnicu od tadašnjeg vlasnika, Orijent se pretvarao u sinonim za popodnevne lagane šetnje i odlaske na tortu, kolače ili sladoled.

Orijentovih top 5

Delicije iz naše slatke kuhinje su oduševile generacije. Uz stalne inovacije te receptima iz tradicije i dalje stvaramo slatke senzacije. Isprobajte torte, kolače ili sladoled te saznajte kakav okus imaju slastice spremljene „ručno“ od domaćih, kvalitetnih sirovina prema provjerenom i maštovitom receptu.

Naručite tortu od domaćih sastojaka

Želite li saznati kako izgleda četvrta dimenzija u jednom zalogaju ili pronaći peti element koji nedostaje da vaš dan bude potpun, obratite se nama. Oduvijek imamo istančano šesto čulo za dobar okus, a naši su slastice razne uzraste odvodile na sedmi kontinent. Na vašem putovanju kroz život, naše slastice bit će osmi putnik koji zasigurno neće biti uljez.

Tradicija od 1936.

Ako se o kojoj zagrebačkoj slastičarnici neprekidno pričalo već krajem 30-ih godina prošlog stoljeća, pričalo se o Orijentu. Od prvoga dana davne 1936., kada je Zulfi Tahiri otkupio slastičarnicu od tadašnjeg vlasnika, Orijent se pretvarao u sinonim za popodnevne lagane šetnje i odlaske na tortu, kolače ili sladoled. U Orijentu je svaka slastica jedna zvijezda, svaki sastojak malo sunce.

Slastice iz naše kuhinje

Naše su delicije odobrile/oduševile generacije. Uz stalne inovacije te receptima iz tradicije i dalje stvaramo slatke senzacije. Isprobajte torte, kolače ili sladoled te saznajte kakav okus imaju ove slastice spremljene od domaćih, kvalitetnih sirovina prema provjerenom i maštovitom receptu.

 

JUTARNJI LIST

“Finese koje dovode do ekstaze!”

Mnoge se europske metropole mogu podičiti pokojom izuzetnom slastičarnicom. U takve svaki ljubitelj slatkog hodočasti s posebnom strašću i strahopoštovanjem. Na takvim se mjestima mogu probati najzamamniji okusi i neslućene kombinacije slatkoga najvećih majstora ovog sasvim posebnog ogranka kuharstva. Zagreb ima sreću što ima jednu koja može stati uz bok svake takve slastičarske meke.

 

TAJNA 

Slastičarnica Orijent često predstavlja novitete u ponudi, a sastojke svojih recepata nikada ne želi u potpunosti otkriti, čime dodatno budi radoznalost.

SVEMIR OKUSA

Nebo iznad Zagreba u trenutku otvaranja slastičarnice. Koje su zvijezde sjale? Sjaje li i danas iste? Svijet Orijenta je svijet za sebe. Svaki kolač jedna zvijezda, svaki sastojak malo sunce. Slastičarnica Orijent baštini dugu tradiciju i njezina glavna osobina je ručna proizvodnja slastica i ozbiljnost koja se posvećuje namirnicama. Koriste se isključivo prirodni sastojci.

BLEND

Svaki desert slastičarnice Orijent svijet je za sebe. Svaki taj svijet zasebno jest mješavina precizno doziranih sastojaka koji zajedno čine neodoljivu cjelinu – melem za nepce. Upravo to stapanje boja, okusa i doživljaja tjera nas da uvijek imamo u ponudi nešto posebno za vas.

ELEGANCIJA

Katkad je s manje moguće reći više. Šira paleta sastojaka unutar jednog kolača ne znači nužno i bolji kolač. Vizualni identitet može se postići čistoćom, odmjerenošću i profinjenošću koja se postiže spretnim doziranjem vizualnih elemenata. Kod nas kolači imaju domaći “outfit” jer koristimo samo prirodne sastojke.

Orijent Maksimirska

Maksimirska cesta 34, 10000, Zagreb
T: +385 1 2315 323
E: orijent@konfekt.hr